Четирите цифрови информационни хъба в България предлагат общи правила за програма „Дигитална Европа“

Четирите цифрови иновационни хъба, създадени в България до момента, ще предложат на официалните влати синхронизиране на правилата за работа по двете европрограми, по които ще функционират през следващите години. Това са програмата „Дигитална Европа“ на ЕК и Програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация, която се управлява от Министерството на икономиката и растежа. Целта е да бъдат унифицирани правилата на национално ниво с европейската процедура за хъбовете, които вече са одобрени от ЕК. За това се договориха на обща среща представителите на четирите сдружения – „Европейски цифров информационен хъб (ЕЦИХ) в сектор строителство“, „EЦИХ Тракия“, „АГРО ХЪБ“ и „Европейски цифров иновационен хъб Загоре”.

(още…)

Европейският цифров иновационен хъб в сектор строителство получи награда в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“

Отличието бе присъдено на неговия идеолог и двигател Любомир Пейновски от ИБ на КСБ

Създаването на цифров хъб, с който България ще започне реалния преход към дигитализация в строителството, получи награда в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“, организиран от КРИБ и сп. „Икономика“. Отличието бе присъдено на идеолога и двигател на визионерската инициатива Любомир Пейновски, член на ръководствата на КСБ и КРИБ и мажоритарен собственик на фирма „Клийнтех България“ ООД.

(още…)

Встъпителна среща на партньорите в Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителство

На 02.11.2022 г. беше проведена встъпителната среща за стартиране на проекта на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) в сектор строителство, съ-финансиран от програма „Цифрова Европа“ на ЕК. На срещата присъстваха представители на всички партньори.
(още…)

Координаторът на „Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителство“ подписа договор за финансиране с Европейска комисия

На 13.10.2022 г. Камара на строителите в България, в ролята на инициатор и координатор, подписа договор за финансиране с Европейска комисия за изпълнение на одобрен проект за Европейски цифров иновационен хъб по програма „Цифрова Европа“ – DIGITAL-2021-EDIH-01.

(още…)